OPEN VORMINGSAANBOD

Bumpertraining: sterker in je schoenen staan als begeleider van jongeren

Bumpertraining is een actieve en praktijkgerichte vorming op basis van:
•    competentiegerichte begeleidershouding
•    Rots & Watertechnieken
•    Crisiscommunicatie de-escalatietechnieken
•    Kernkwadranten
Vaak wordt asociaal, agressief of ongepast gedrag van jongeren voornamelijk aan henzelf toegeschreven. Toch is dat gedrag vaak ook een reactie op de houding van een begeleider, leerkracht, ouder.
Door als begeleider bewust om te gaan met je houding, zowel fysiek, mentaal als communicatief, slaag je erin om een betere verbinding met de jongere tot stand te brengen en deze ook te behouden. Dit verhoogt het effect van een begeleiding gevoelig en maakt ook moeilijke momenten een pak gemakkelijker.
Als gevormde begeleider kan je preventief omgaan met agressie en geweld. Als het toch misloopt heb je voldoende vaardigheden en technieken om vanuit een gecontroleerde basis hier mee om te gaan. Je bent in staat om jongeren meer inzicht te bieden in hun eigen gedrag en hoe ze hier zelf beter mee om kunnen gaan.

Verwacht in deze opleiding geen theoretische uiteenzettingen en eindeloze PowerPoint presentaties. Schoenen uit en op de mat voor een actieve en praktische training.  

Doelgroep

Praktijkwerkers die sterker in hun schoen willen staan in de omgang met jongeren/clienten. En ook begeleiders van jongeren die interesse hebben om een weerbaarheidstraining te integreren in hun werking.
We denken aan begeleiders uit het jeugdwerk, bijzondere jeugdzorg, onderwijs, algemeen welzijn, …
Maximum aantal deelnemers: 14

Data

Deze training plannen we in het najaar. Data nog niet gekend. Interesse kan je nu al opgeven via administratie@jo-in.be
telkens van 9.30 tot 16.30

Locatie

Zaal Walpurgis
Deurneleitje 6
Mortsel (Antwerpen)

Wegbeschrijving

Begeleiding

Jill Giebels (1975) is bachelor in Communicatiebeheer en erkend Rots en Watertrainer. Ze werkte 10 jaar in de privésector als commercieel manager. Hier heeft ze veel ervaring opgedaan in het omgaan met mensen en gaf ze trainingen in communicatie- en onderhandelingstechnieken. Deze ervaring heeft ze meegenomen naar de sociale sector, meer bepaald de jeugdzorg. Ze traint nu al enkele jaren jongeren in agressiebeheersing en weerbaarheid. Ze werkt vooral met het Rots en Water programma met daarbij vormingen rond kernkwaliteiten en het kernkwadrant, groepsdynamische- en samenwerkingsopdrachten, zelfverdedigingstechnieken en relaxatietechnieken.
 
Kristoff Everaerts (1978) is bachelor in de Sociale Wetenschappen en erkend Rots en Watertrainer. Hij is 11 jaar actief als trainer en vormingswerker bij voornamelijk projecten en organisaties die zich richten op het begeleiden van jongeren en jongvolwassen (Arktos, Boys project, ADAM, Karavaan, … ) Gedurende enkele jaren was hij de eigenaar van het Via Via reiscafe. Nu coordinator van ZAPP, een Antwerps stedelijk project rond agressiebeheersing, weerbaarheid en impulscontrole. In zijn vrije tijd trainde hij onder Living Stone-Dialoog professionals in toerisme in interculturaliteit en groepsdynamica in Malawi en Indonesie. 

Kostprijs

560 euro - leden betalen 480 euro
5 daagse opleiding, drank en broodjes inbegrepen