OPEN VORMINGSAANBOD

Bumpertraining - sterker in je schoenen als begeleider

Een actieve en praktijkgerichte opleiding op basis van een competentiegerichte begeleidershouding, Rots en Water, de-escalatietechnieken en kernkwadranten. 

Vaak wordt asociaal, agressief of ongepast gedrag van jongeren voornaamelijk aan hun toegeschreven. Toch is dat gedrag vaak een reactie op het gedrag van een begeleider, leerkracht, ouder, omgeving,...

Door als jongerenbegeleider bewuster om te gaan met je houding, zowel fysiek, mentaal als communicatief, slaag je er beter in verbinding te maken met de jongere en deze te behouden. Wat het effect van de begeleiding gevoelig verhoogt en moeilijke momenten iets makkelijker maakt. 

Als gevormde bumpertrainer kan je preventief omgaan met agressie en geweld. Als het dan toch nog misloopt heb je voldoende vaardigheden en technieken in huis om vanuit een gecontroleerde houding hier mee om te gaan. Vanuit een houding van zelfbewustzijn en zelfvertrouwen stimuleer je als begeleider het modelleren bij je jongeren. 

Verwacht in deze opleiding geen lange theoretische uiteenzettingen of eindeloze powerpoint presentaties. Schoenen uit en op de mat voor een actieve en praktische training. 

Doelgroep

Praktijkwerkers die individueel of in groep met jongeren aan de slag gaan en willen werken rond hun weerbaarheidsproblematiek. 

We denken aan werkers uit de jeugdhulp, jeugdwerk en onderwijs

Max 15 deelnemers

Data

18 en 25 november, 2 en 9 december 2011
telkens van 9.30 tot 16.30

Locatie

Het Stadsmagazijn, Keistraat 5-7, Antwerpen 

Begeleiding

Jill Giebels en Kristoff Everaerts

Kostprijs

450 euro - leden betalen 385 euro
syllabus, drank en broodjes inbegrepen