Vorming en opleiding

Aan de slag met kwetsbare ouders in groep

Hoe start je als organisatie met groepswerking? Veel organisaties en diensten denken erover na te starten met groepswerkingen voor kwetsbare en kansarme ouders. Wat start met veel enthousiasme en vanuit een overtuiging dat dit een meerwaarde kan zijn, blijkt dit in de praktijk moeilijker. Ouders zeggen wel dat ze zullen komen maar dagen niet op. De eerste keren loopt het vlot maar ouders haken af. De reden hiervan is vaak dat de verwachtingen van de ouders blijken niet te kloppen met die van de begeleider.

Nele is vormingswerker van opleiding en gedreven en gebeten door groepswerk zowel met ouders van autochtone of allochtone opkomst. Tijdens deze vormingsdag deelt ze haar ervaringen en helpt ze organisaties op weg met het opstarten van groepswerking voor kansarme ouders.

Kostprijs

Er werden geen vormingen/opleidingen gevonden.

Begeleiding

Nele Jacques werkt sinds november 2003 in een inloopteam van Kind en Preventie vzw. Eerst in Brussel en sinds februari 2012 in Menen. Vanuit de ‘Bindkracht’-gedachte bouwt zij met veel zorg en aandacht  aan een kwalitatieve groepswerking. Momenteel begeleidt zij 3 groepswerkingen : een groep voor zwangere en pas bevallen ouders, een groep voor mama’s van allochtone afkomst en een groep mama’s van autochtone afkomst.

Media

Wanneer?

Donderdag 8 maart 2018 van 9.30 tot 16 uur

Locatie

Informant
Stapelplein 32
9000 Gent

Kaart