Vorming en opleiding

Digitale media binnen de integrale jeugdzorg – Beleidsdag voor stafmedewerkers

Hoe reageren we als een van onze jongeren online gepest wordt? Wat als er een sexvideo online komt? We willen als organisatie graag op social media actief zijn, maar hoe waarborgen we de privacy van onze jongeren? Hoe zorgen we dat niemand gegevens van ons kan stelen? Hoe moeten onze medewerkers reageren als jongeren hen als vriend toevoegen op Facebook?

Als organisatie binnen de jeugdzorg krijg je op veel verschillende manier te maken met digitale media. Tijdens deze beleidsdag krijg je voor jouw organisatie handvaten aangereikt om een allesomvattend beleid op te stellen voor de omgang met digitale media. Om problemen op voorhand te voorkomen, maar ook om je organisatie binnen de digitale media op een veilige manier op de kaart te zetten.

Programma

Thema’s die aan de orde komen zijn:

  • Veiligheid op het internet
  • Trainen van personeel
  • Privacy
  • Opstellen van een beleidsplan voor digitale media
  • Q-deontologie

Praktisch: neem je eigen laptop of tablet mee

Kostprijs

€ 120.00
Opleiding, syllabus, broodjes en drank inbegrepen
€ 100.00
Ledenprijs

Begeleiding

Jo Van Hecke, vzw Tonuso.

Coördineert de projecten Close en TGV die als doel hebben media in te zetten in het begeleidingswerk en hierin de hulpverleners, ouders en jongeren te coachen en trainen. Was ook pilot coördinator van Incluso project waar diverse partners uitzochten hoe sociale media kan ingezet worden bij kansengroepen. Trekker van Mediatrain project en e-hulpvlaanderen.

Media

Wanneer?

21 juni 2018

Van 9:30 tot 16:30 uur

Locatie

Informant
Stapelplein 32
9000 Gent

Op 15 minuten wandelen van station Gent-Dampoort

Kaart