Vorming en opleiding

Expertvaardigheden voor context- en netwerkbegeleiders

Netwerkgerichte hulpverlening is een ingeburgerd begrip. Dat is een uitermate positieve evolutie omdat een goed netwerk rondom een cliënt de cliënt en zijn netwerk veerkrachtig maakt. Desondanks dat we het belang van het werken met netwerken erkennen stelt zich meer en meer de vraag: “wat zijn constructieve netwerken en hoe geven we ze samen met onze cliënt handen en voeten”.

De opleiding “expertvaardigheden voor contextbegeleiders en netwerkbegeleiders” geeft  een zeer duidelijk antwoord op deze vragen.  De inzet van de opleiding is een netwerk  creëren waarvan het resultaat groter is dan de som van de individuele leden van het netwerk. De opleiding heeft een zeer sterk theoretisch fundament dat vertrekt vanuit de Algemene Systeemtheorie en de Cybernetica.  Alle uitdagingen van het netwerkgericht werken worden binnen deze theorieën gekaderd en voorzien van onmiddellijk bruikbare technieken en hulpmiddelen.

Van de cursisten wordt verwacht dat zij weten wat het belang van netwerken is en dat zij technieken onder de knie hebben om het netwerk in kaart te brengen  en te mobiliseren in functie van het doelenplan van hun cliënt.  De vierdaagse opleiding bestaat uit vier onderwerpen die zeer gedetailleerd worden geanalyseerd en ingeoefend in concrete casussen.

Programma

Dag 1: De hulpverlener als transformatie- expert

Dag2:  Vakkundig ombuigen van weerstand tav het netwerkgericht werken

Dag 3: Sociale vaardigheidstraining als hoeksteen van het netwerkgericht werken

Dag 4: Het netwerk als evoluerend systeem dat zelfstandig omgaat met moeilijk en belastende gebeurtenissen.

Kostprijs

€ 600.00
Opleiding, syllabus en broodjeslunch inbegrepen
€ 520.00
Ledenprijs

Begeleiding

Anouk Pieters (1970) studeerde Orthopedagogie,  behaalde een postgraduaat Management & Agogiek en volgde Contextuele psychotherapie en Relatie- en gezinstherapie.  Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in het werken met kinderen, jongeren, ouders en gezinnen.

Bart Libbrecht (1973) studeerde Orthopedagogie, Wijsbegeerte en behaalde een postgraduaat in Management in de Sociale en Publieke sector. Hij heeft 19 jaar ervaring in het werken met kinderen, jongeren, ouders en gezinnen.

 

Inschrijven

Selecteer het aantal plaatsen voor uw inschrijving.
Indien van toepassing

Media

Wanneer?

Donderdag 6 september

Donderdag 13 september

Donderdag 20 september

Donderdag 27 september

 

Telkens van 9:30 tot 16:30

Locatie

Train@Rail

Putterij 23

1000 Brussel      

Direct tegenover het centraal station (uitgang Putterij)

Kaart