Vorming en opleiding

Basismodule krachtgericht werken

Ieder mens wordt ooit geconfronteerd met problemen, maar dat hoeft geen probleem te zijn. De impact van een (pedagogische) probleem of een beperking verdwijnt door de krachten van de cliënt en zijn omgeving methodisch te zoeken en te gebruiken.

Iedereen heeft krachten. Het is de uitdaging om ze te zoeken en te gebruiken. Tijdens deze tweedaagse opleiding leren we hulpverleners, om samen met hun cliënten, methodisch op zoek te gaan naar de krachten van de cliënt en zijn omgeving.

De opleiding is bijzonder nuttig voor begeleiders, therapeuten en andere hulpverleners (BJB, CGGZ, CAW, VAPH, CLB…) die werken met individuele cliënten, gezinnen en groepen.

Programma

Met praktische en onmiddellijk bruikbare tools leren we de hulpverlener ze snel op te sporen en in te zetten in de hulpverlening. Krachten worden gebundeld en problemen ondervangen.

Deze  opleiding is zeer interactief en bestaat uit vier concrete en makkelijk implementeerbare stappen. We wisselen korte theoretische toelichtingen af met toepassingen van de vier methodische stappen. We vertrekken vanuit concrete casussen.

Met de opleiding krachtgericht werken nemen de cliënt en zijn omgeving de regie van het leven terug in handen.

 

Kostprijs

Er werden geen vormingen/opleidingen gevonden.

Begeleiding

Anouk Pieters (1970) studeerde Orthopedagogie,  behaalde een postgraduaat Management & Agogiek en volgde Contextuele psychotherapie en Relatie- en gezinstherapie.  Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in het werken met kinderen, jongeren, ouders en gezinnen.


Bart Libbrecht (1973) studeerde Orthopedagogie, Wijsbegeerte en behaalde een postgraduaat in Management in de Sociale en Publieke sector. Hij heeft 19 jaar ervaring in het werken met kinderen, jongeren, ouders en gezinnen.

Media

Wanneer?

dinsdag 15 mei en donderdag 17 mei
telkens van 9.30 tot 16.30

Locatie

Informant
Stapelplein 32
9000 Gent

 

Op 15 minuten wandelen van station Gent-Dampoort

Kaart