Vorming en opleiding

Weerbaarheid - aandacht in actie

We herkennen het allemaal.  Binnen schoolse settings, in leefgroepen, tijdens individuele gesprekken, tijdens groepsmomenten, in conversaties en discussies, enz.
Jongeren die het moeilijk vinden om  voor zichzelf op te komen, dingen doen die ze eigenlijk niet willen doen onder invloed van groepsdruk, wegstuiven met slaande deuren als ze iets niet kunnen of mogen doen, aangeven dat ze niet klaar zijn voor de overgang van lagere school naar het middelbaar onderwijs, niet weten waar ze goed in zijn en nog minder waar ze naartoe willen in het leven, enz.
 
In zulke en nog zovele andere denkbare situaties kan een weerbaarheidstraining een antwoord bieden.  Het kan jongeren helpen zicht te krijgen op hun manieren van reageren, meer zelfkennis te verkrijgen, doelen voor zichzelf te stellen en deze ook te bereiken, voor zichzelf op te komen en grenzen te stellen, grenzen van anderen te aanvaarden en te respecteren, ‘zichtbaarder’ te worden en zich assertiever op te stellen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de ander.

Programma

Deze opleiding stelt je in staat om zelfstandig aan de slag te gaan met kinderen en jongeren om hen weerbaarder te maken.
 
De opleiding bestaat uit een driedaagse + een terugkomdag (De terugkomdag wordt met de deelnemers samen ingepland). 
De opleiding komt in aanmerking voor betaald educatief verlof (graag vermelden bij inschrijving).

Kostprijs

Er werden geen vormingen/opleidingen gevonden.

Begeleiding

Karel Lepla
Arktos West-Vlaanderen

Media

Wanneer?

23,24 en 25 mei 2018 + terugkomdag
telkens van 9:00 - 17:00 uur

 

Locatie

Informant

Stapelplein 32

9000 Gent

 

OIp 15 minuten wandelen vanaf station Gent-Dampoort

Kaart