Vorming en opleiding

Verbindend communiceren met kinderen en jongeren

Opvoeden en begeleiden in vertrouwen ...

         ... zónder straffen of belonen

  • Hoe kunnen we kinderen en jongeren helpen opgroeien tot respectvolle en krachtige mensen die iets willen bijdragen aan het geluk van anderen zonder zichzelf tekort te doen ? 
  • Hoe geef ik hen grenzen aan zonder ze te conditioneren of te manipuleren ?
  • Hoe laat ik hen in hun waarde zonder mijn eigen behoeften te ontkennen of te verloochenen ?
  • Hoe kunnen we hen helpen verantwoordelijkheid te nemen zodat ze de dingen doen vanuit zichzelf en niet omdat ze beloond of gestraft worden ?

Volgens het 'communicatiemodel' van Marshal Rosenberg is het doel van communicatie elkaar ontmoeten in verbondenheid. Het gaat erom dat je elkaar respecteert en met verwondering kijkt naar de verschillen. Het doel is dus niet: 'voor elkaar krijgen dat het kind/de jongere doet wat jij zegt.'

Deze vorming heeft tot doel een inzicht te geven in respectvol en verbindend communiceren en de deelnemers d.m.v. oefeningen handvatten aan te reiken om tot een effectievere communicatie en samenwerking te komen met kinderen en jongeren.

Tijdens deze training worden op een zeer praktische en levendige manier de zienswijzen van Marshall Rosenberg en Pat Patfoort voorgesteld. We onderzoeken de valkuilen die respectvolle communicatie belemmeren en we oefenen aan de hand van concrete voorbeelden en ingebrachte situaties van de deelnemers.

Doelgroep: opvoeders, begeleiders, leerkrachten

Kostprijs

€ 280.00
Opleiding, syllabus en broodjeslunch inbegrepen
€ 240.00
Ledenprijs

Begeleiding

 

Martine Bal
Vormingswerker, creatief agoog

Inschrijven

Selecteer het aantal plaatsen voor uw inschrijving.
Indien van toepassing

Media