Vorming en opleiding

Weerbaarheid - Aandacht in actie

We herkennen het allemaal.  Binnen schoolse settings, in leefgroepen, tijdens individuele gesprekken, tijdens groepsmomenten, in conversaties en discussies, enz.
Kinderen en jongeren die het moeilijk vinden om  voor zichzelf op te komen, dingen doen die ze eigenlijk niet willen doen onder invloed van groepsdruk, wegstuiven met slaande deuren als ze iets niet kunnen of mogen doen, aangeven dat ze niet klaar zijn voor de overgang van lagere school naar het middelbaar onderwijs, niet weten waar ze goed in zijn en nog minder waar ze naartoe willen in het leven, enz.
 
In zulke en nog zovele andere denkbare situaties kan een weerbaarheidstraining een antwoord bieden.  Het kan jongeren helpen zicht te krijgen op hun manieren van reageren, meer zelfkennis te verkrijgen, doelen voor zichzelf te stellen en deze ook te bereiken, voor zichzelf op te komen en grenzen te stellen, grenzen van anderen te aanvaarden en te respecteren, ‘zichtbaarder’ te worden en zich assertiever op te stellen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de ander.

Programma

Deze actieve en ervaringsgerichte opleiding stelt je in staat om zelfstandig aan de slag te gaan met kinderen en jongeren (vanaf 10 jaar) om hen weerbaarder te maken.
 
De opleiding bestaat uit een driedaagse + een terugkomdag (De terugkomdag wordt met de deelnemers samen ingepland). 
De opleiding komt in aanmerking voor betaald educatief verlof (graag vermelden bij inschrijving).

Kostprijs

€ 430.00
Opleiding, digitale syllabus en broodjeslunch inbegrepen
€ 390.00
Ledenprijs

Begeleiding

Karel Lepla

Vormingswerker

vzw Arktos West-Vlaanderen

www.arktos.be

Media

 

Wanneer?

25, 26 en 27 maart 2019

telkens van 9u - 17u 

Locatie

Informant
(adres vanaf 1 januari 2019)
 
Neermeerskaai 2b
9000 Gent
 
Op 15 min wandelen van Station Gent-Sint-Pieters
 

Kaart