Vorming en opleiding

Digitale media binnen de integrale jeugdhulp - Praktijkdag Basis

Jongeren zijn meer en meer actief op social media. Dit brengt risico’s met zich mee. Maar als jongeren op een veilige en bewuste manier met het internet leren omgaan, kan dit ook vele voordelen opleveren. Tijdens deze praktijkdag staan we stil bij de basisbeginselen van mediawijsheid.  Wat zijn de risico’s van social media? Wat is sexting? Hoe bescherm je je eigen digitale identiteit? Wat doen verschillende apps en websites met jouw gegevens en hoe bescherm je jouw identiteit?

Verder bekijken we ook welke stappen je kan nemen om jongeren bij te staan als het is misgelopen.  De minimum leeftijd is 13 jaar en toch zijn er zelden ouders die dit respecteren.

Ook leggen we tijdens deze workshop uit hoe je op voorhand beter jongeren kan inschakelen om ze al dan niet zelfstandig online te kunnen laten. Hoe kunnen we op een passende manier omgaan met ouderlijke mediatie en mediawijsheid voor jongeren en ouders.

 

Praktisch: neem je eigen laptop of tablet mee

Kostprijs

Er werden geen vormingen/opleidingen gevonden.

Begeleiding

Jo Van Hecke, vzw Tonuso.
 
Coördineert de projecten Close en TGV die als doel hebben media in te zetten in het begeleidingswerk en hierin de hulpverleners, ouders en jongeren te coachen en trainen. Was ook pilot coördinator van Incluso project waar diverse partners uitzochten hoe sociale media kan ingezet worden bij kansengroepen. Trekker van Mediatrain project en e-hulpvlaanderen.

Media

Wanneer?

Maandag 11 maart 2019

Van 9u30 tot 16u30

Locatie

Informant
(adres vanaf 1 januari 2019)
Neermeerskaai 2b
9000 Gent
 
Op 15 min wandelen van Station Gent-Sint-Pieters
 

Kaart