Vorming en opleiding

Digitale media binnen de integrale jeugdhulp - Beleidsdag voor stafmedewerkers

Hoe reageren we als een van onze jongeren online gepest wordt? Wat als er een sexvideo online komt en hoe zetten we passende stappen? We willen als organisatie graag op social media actief zijn, maar hoe waarborgen we de privacy van onze jongeren? Hoe zorgen we dat niemand gegevens van ons kan stelen? Hoe moeten onze medewerkers reageren als jongeren hen als vriend toevoegen op Facebook?

Als organisatie binnen de jeugdzorg krijg je op veel verschillende manier te maken met digitale media. Tijdens deze beleidsdag krijg je voor jouw organisatie handvaten aangereikt om een allesomvattend beleid op te stellen voor de omgang met digitale media. Om problemen op voorhand te voorkomen, maar ook om je organisatie binnen de digitale media op een veilige manier op de kaart te zetten.

Programma

Thema’s die aan de orde komen zijn:

 

Veiligheid op het internet

Trainen van personeel

Privacy

Opstellen van een beleidsplan voor digitale media

Deontologie

 

Praktisch: neem je eigen laptop of tablet mee

Kostprijs

Er werden geen vormingen/opleidingen gevonden.

Begeleiding

Jo Van Hecke, vzw Tonuso.
 
Coördineert de projecten Close en TGV die als doel hebben media in te zetten in het begeleidingswerk en hierin de hulpverleners, ouders en jongeren te coachen en trainen. Was ook pilot coördinator van Incluso project waar diverse partners uitzochten hoe sociale media kan ingezet worden bij kansengroepen. Trekker van Mediatrain project en e-hulpvlaanderen.

Media

Wanneer?

Maandag 18 maart 2019

Van 9u30 tot 16u30

Locatie

Informant
(adres vanaf 1 januari 2019)
Neermeerskaai 2b
9000 Gent
 
Op 15 min wandelen van Station Gent-Sint-Pieters
 

Kaart