Vorming en opleiding

Ontwikkelen van waarderend medewerkersbeleid (QI)

We staan stil bij de basiskenmerken van goed leiderschap en kijken hoe we een waarderende cultuur kunnen creëren. Vervolgens kijken we met een waarderende blik naar de manier waarop we zelf leiderschap vertalen in de eigen werkcontext en formuleren we een eerste stap naar een meer waarderend medewerkersbeleid voor de eigen organisatie.
 

Doelgroep: leidinggevenden, HR-medewerkers, staffuncties.

Deze opleiding is in samenwerking met Quest-It

Programma

In deze vorming reiken we handvaten aan tot waarderend leiderschap. Wanneer je leidt met worteltjes, in plaats van met de stok, presteren medewerkers beter en dus ook de organisatie. Het gaat dan niet alleen om het (juiste) compliment, de juiste dankjewel, maar wel om leiderschap waar persoonlijke erkenning de wijze bepaald waarop je doelen stelt, communiceert, vertrouwen schenkt, verantwoordelijkheden geeft.  
 

Kostprijs

Er werden geen vormingen/opleidingen gevonden.

Begeleiding

Caroline Hoedemakers studeerde in 1989 af als sociaal assistent, optie personeelswerk (IPSOC, Kortrijk) en volgde nadien arbeids- en organisatiesociologie aan de KU-Leuven (1992). In 2002 volgde ze de tweejarige opleiding bij Balans (Gent) ‘Leiden van een organisatie’ en doctoreerde in 2006 aan de VUB (Brussel) over een teamtraining gericht op het versterken van de collectieve copingmechanismen bij leidinggevenden, ontwikkeld en uitgetest i.s.m. de VDAB.
In haar professionele loopbaan bouwde zij in de eerste jaren vooral onderzoekservaring op rond de brede thema’s arbeid en tewerkstelling, maar specialiseerde al vlug in het domein welbevinden op het werk en werkbaar werk en begeleidde in die periode verschillende bedrijven en organisaties bij het ontwikkelen van een welzijnsbeleid.
 

Media

Wanneer?

30 mei 2017
9.30 tot 16

Locatie

Informant
Stapelplein 32
9000 Gent

Kaart