Vorming en opleiding

Zorg voor communicatie! (Quest-it)

Het belang van goede communicatie kan moeilijk overschat worden. Zeker in tijden van verandering zijn we extra gevoelig voor onvolkomen communicatie. Zorgorganisaties zien heel wat uitdagingen op zich afkomen en proberen daar zoveel mogelijk op in te spelen. Nadenken over de toekomst betekent meestal verandering en communicatie is een heel belangrijke factor in het al dan niet slagen van een veranderingstraject. Wat zijn de ingrediënten van een goede communicatie? In de zorg- en dienstensector volgen de nieuwigheden elkaar in een razendsnel tempo op. Organisaties moeten doordacht, consequent en duidelijk communiceren en dit zowel intern als extern.

Maar… vaak zijn de middelen schaars. Organisaties hebben hoge communicatieverwachtingen maar weinig middelen. Toch is goede communicatie niet enkel een kwestie van geld, maar ook van een goede planning, een stevig draagvlak en de juiste boodschap. Aandacht voor de basisprincipes van goede communicatie en een duidelijke rol voor de dienst communicatie zijn belangrijke uitgangspunten.

Voor alle deelnemers voorzien we het boek 'Zorg voor communicatie' twv 25 euro.

Kostprijs

Er werden geen vormingen/opleidingen gevonden.

Begeleiding

Judith Deryckere, communicatieverantwoordelijke bij Zorgbedrijf Roeselare en auteur van het boek “Zorg voor communicatie”

Media

Wanneer?

maandag 6 november 2017

Van 9-12 uur

Locatie

Informant

Stapelplein 32

9000 Gent

Op 15 minuten wandelen van station Gent-Dampoort

Kaart