Vorming en opleiding

Actief aan de slag met netwerkdiagrammen

Gedurende deze kortdurende en intensieve training leren cursisten samen met hun cliënten een netwerkdiagram en een veerkrachtanalyse opstellen en interpreteren. Met deze technieken komen ze snel en eenvoudig tot krachtgerichte en netwerkgerichte doelen die ze samen met de cliënt toepassen, evalueren en bijsturen. Cliënten leren het verband zien en gebruiken tussen krachten en een steunend netwerk waarmee ze problemen aanpakken.
 

Programma

Dag 1.

1. Korte introductie van de krachtgerichte hulpverlening met daarin de functie van het netwerkdiagram en de veerkrachtanalyse.
2. Introductie van het netwerkdiagram en een casuïstische toepassing.
3. Introductie van de veerkrachtanalyse en een casuïstische toepassing.

Dag 2.
1. Interpretatie van het netwerkdiagram en de veerkrachtanalyse binnen één casus.
2. Opstellen van een krachtgericht doelenplan.

Einddoel
Op het einde van deze opleiding kunnen cursisten netwerkdiagrammen en veerkrachtanalyses interpreteren in functie van een krachtgericht doelenplan.

Kostprijs

Er werden geen vormingen/opleidingen gevonden.

Begeleiding

Anouk Pieters (1970) studeerde Orthopedagogie,  behaalde een postgraduaat Management & Agogiek en volgde Contextuele psychotherapie en Relatie- en gezinstherapie.  Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in het werken met kinderen, jongeren, ouders en gezinnen.


Bart Libbrecht (1973) studeerde Orthopedagogie, Wijsbegeerte en behaalde een postgraduaat in Management in de Sociale en Publieke sector. Hij heeft 19 jaar ervaring in het werken met kinderen, jongeren, ouders en gezinnen.
 

Wanneer?

28 september en 5 oktober 2017
telkens van 9.30 tot 16.30

Locatie

Informant
Stapelplein 32
9000 Gent

Kaart