Aandacht in actie - versterkt de weerbaarheid van kinderen en jongeren

Primaire tabs

We herkennen het allemaal.  Binnen schoolse settings, in leefgroepen, tijdens individuele gesprekken, tijdens groepsmomenten, in conversaties en discussies, enz.

 

Jongeren die het moeilijk vinden om  voor zichzelf op te komen, dingen doen die ze eigenlijk niet willen doen onder invloed van groepsdruk, wegstuiven met slaande deuren als ze iets niet kunnen of mogen doen, aangeven dat ze niet klaar zijn voor de overgang van lagere school naar het middelbaar onderwijs, niet weten waar ze goed in zijn en nog minder waar ze naartoe willen in het leven, enz.

 

In zulke en nog zovele andere denkbare situaties kan een weerbaarheidstraining een antwoord bieden.  Het kan jongeren helpen zicht te krijgen op hun manieren van reageren, meer zelfkennis te verkrijgen, doelen voor zichzelf te stellen en deze ook te bereiken, voor zichzelf op te komen en grenzen te stellen, grenzen van anderen te aanvaarden en te respecteren, ‘zichtbaarder’ te worden en zich assertiever op te stellen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de ander.

 

Deze opleiding stelt je in staat om zelfstandig aan de slag te gaan met kinderen en jongeren om hen weerbaarder te maken.

Programma

De opleiding bestaat uit drie opleidingsdagen + een terugkomdag.

Om deze training ook te gebruiken voor kinderen (6 tot 12-jarigen) volg je ook een 4de opleidingsdag. Je kan deze apart volgen als je de basisopleiding voordien al volgde of je kan kiezen voor een opleiding van vier opleidingsdagen + een terugkomdag.

 

OPGELET! Wanneer er na inschrijving geen bevestigingsmail ontvangen werd, gelieve ons te contacteren op het volgende e-mailadres om de inschrijving te finaliseren: kaat@jo-in.be.

 

Media

Begeleiding

 

 

Karel is al meer dan 15 jaar in dienst bij Arktos. Ondertussen gepokt en gemazzeld door weerbaarheid. Zijn ervaringen als trainer van kinderen, jongeren en volwassenen gaat heel breed. Binnen alle onderwijsvormen en in het bredere sociaal- & vormingswerk heeft hij (internationale) strepen verdiend. Karel is als sportieve duizendpoot de ideale man om tijdens deze 3daagse opleiding lichaam en geest te voeden. Zijn integrale aanpak zal een mooi vertrekpunt zijn om van jou een sterke weerbaarheidstrainer te maken.  Hij is de eerste die jou uitdaagt met kritische coachingsvragen om zo je eigen weerbaarheid te stimuleren. Met een waaier aan methodieken, en medeschrijver van de syllabus kan je niet beter omkaderd worden.

 

Kostprijs

€ 680.00
Niet-ledenprijs (broodjeslunch inbegrepen)
€ 560.00
Ledenprijs (broodjeslunch inbegrepen)

Wanneer?

Maandag 6 novemeber 2023

Dinsdag 7 november 2023

Woensdag 8 november 2023

Terugkomdag: Maandag 12 februari 2024

Telkens van 9u tot 17u

Locatie

Wijkcentrum Xaverianen (zaal B)

Xaverianenstraat 13

8200 Sint-Michiels (Brugge).

Kaart

Inschrijven

CAPTCHA
Deze vraag dient om te controleren dat u een persoon bent en geen computer.
Annuleren