De Generatiebril - Workshop

Primaire tabs

Langer gemotiveerd aan het werk door in te spelen op generatiekenmerken

In deze interactieve workshop maken we deelnemers (medewerkers, leidinggevenden, beleidsmedewerkers,…) bewust van de aspecten die van belang zijn bij het samenwerken van verschillende generaties op de werkvloer. 
Wat zijn mogelijke hindernissen, maar waar  kan juist ook de verbinding gelegd worden? 
Deelnemers krijgen inzichten en tips om vanuit dit aspect van ‘diversiteit’ tot een positief en rijk verhaal te komen waar zowel de individuele werknemer, het team als de organisatie gebaat bij is.

Langer werken is vandaag de dag een hot item. Vandaag meer dan ooit, ontmoeten meerdere generaties van werknemers elkaar op de werkvloer. 
De kijk op hoe we zaken invullen is dikwijls  verschillend. Ieder heeft daarbij  zijn eigen uitdagingen. 
Ook waar we momenteel staan in ons privéleven (in welke ‘levensfase’ we zitten) speelt hierbij een rol en heeft een invloed  op het invullen van onze huidige job en welke accenten we hierbij leggen.  

Programma

In een eerste stap is er een korte toelichting wat generaties zijn. Er wordt ingegaan op wat het belang en het effect is van ‘opgegroeid te zijn in een bepaalde generatie’ op hoe dit ons beeld op ‘arbeid’ en ‘samenwerking’ kleurt. En hoe het komt dat er soms kleine spanningen zijn tussen collega’s die uit verschillende generaties komen. 
Onderzoek toont aan dat generaties op het vlak van ‘waarden’ niet zo heel veel verschillen. We verlangen allemaal min of meer hetzelfde. Op de werkvloer is dat bijvoorbeeld ‘respect’, ‘erkenning’, ‘waardering’,... 
Alleen, doordat generaties in een verschillende tijdsgeest grootgebracht werden verwachten en tonen we ander gedrag bij het uitdrukken van deze gedeelde ‘waarden’. Zo zien we verschillen in gedrag hoe ‘jongere’ generaties respect tonen en hoe ‘oudere’ generaties dit tonen en verwachten.

In een tweede stap gaan we aan de slag met een interactieve oefening ‘generaties aan het werk’. Deelnemers ontdekken de kenmerken van de generatie waartoe ze zelf behoren, maar ook die waartoe de collega’s behoren. Ze leren er de specifieke sterktes en uitdagingen van elke generatie doorgronden. 
Ze leren er collega’s door een andere ‘bril’ te zien. Ze maken kennis met mogelijkheden om de interactie en samenwerking te verbeteren. We sluiten af met een aantal tips om tot grotere verbondenheid te komen. 

Media

Begeleiding

Pascal Roskam

Lector HRM

Kostprijs

€ 80.00
Opleiding, syllabus en BTW inbegrepen
€ 70.00
Ledenprijs

Wanneer?

Maandagnamiddag 17 juni 2019

13u - 16u 

Locatie

Informant
(adres vanaf 1 januari 2019)
Neermeerskaai 2b
9000 Gent

Op 15 min wandelen van Station Gent-Sint-Pieters

Kaart

Inschrijven

Annuleren