De 'Tree of Life' en 'Wortelen in nieuwe aarde': inzetten op veerkracht bij kinderen en jongeren op de vlucht

Primaire tabs

Tree of Life

De methodiek ‘Tree of life’ vindt zijn oorsprong in het narratieve gedachtegoed en gebruikt de boom als creatieve metafoor voor het leven. Via het tekenen van ‘de boom van mijn leven’ worden kinderen en jongeren uitgenodigd om te verhalen over vroeger en nu, over de toekomst en over het leven daar, hier en onderweg.

Deze methodiek beoogt om de focus te verleggen van trauma naar verbinding en veerkracht.

 

Wortelen in nieuwe aarde


De methodiek ‘Wortelen in nieuwe aarde’ bestaat uit 30 prachtige kaarten over het verhaal van een boom die vlucht en wortelt in nieuwe aarde, plus weetjes over het bomenrijk en citaten van kinderen.

De methodiek kan ingezet worden bij een divers doelpubliek, door leerkrachten en begeleiders, binnen individuele en groepscontext. De methodiek ‘wortelen in nieuwe aarde’ werd ontwikkeld binnen het project ‘Veerkracht ondersteunen bij ouders en kinderen van vluchtelingengezinnen’. Deelnemers kunnen zich de methodiek ter plekke aanschaffen. 

Media

Begeleiding

Claire Wiewauters is master in de pedagogische wetenschappen, gezins- en orthopedagogiek. Ze is praktijkbegeleider en ze begeleidt een projectgroep en eindproeven in de opleiding Gezinswetenschappen. Voordien was ze actief in de hulpverlening, bij de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van Gasthuisberg Leuven, bij het MPI Ave Regina te Lovenjoel, de vzw ZIT STIL te Antwerpen. Ze was ook zelfstandig psychotherapeut en supervisor van teams.

Kostprijs

€ 70.00
Opleiding, syllabus en broodjeslunch inbegrepen
€ 60.00
Ledenprijs

Wanneer?

Vrijdag 14 februari 2020

9u30 - 13u

 

Locatie

Informant
(adres vanaf 1 januari 2019)

Neermeerskaai 2b
9000 Gent

Op 15 min wandelen van Station Gent-Sint-Pieters

 

Kaart

Inschrijven

Annuleren