Gehechtheidstheorie in de praktijk - op weg naar een gehechtheidssensitieve hulpverlening

Er is een algemene consensus bij hulpverleners dat gehechtheid een belangrijk ontwikkelingsdomein is waar rekening mee gehouden moet worden in het werken met kinderen, jongeren en gezinnen. Toch blijkt uit de verbeternota geblokkeerde ontwikkelingstrajecten bij jongeren (Decoene et al., 2018) dat jeugdhulpverlening nog erg zoekende is aangaande de optimale integratie van gehechtheidstheorie in de dagdagelijkse werking.

 

Tijdens deze workshop willen we graag meer inzicht verschaffen in wat gehechtheid wel en wat het niet is, hoe het herkend kan worden, en welke strategieën hulpverleners kunnen gebruiken om de gehechtheidsontwikkeling van kinderen en jongeren maximaal te stimuleren.


Deze workshop wordt aangeboden vanuit het KULeuven Learn2trust lab. Wij doen reeds 20 jaar onderzoek naar de ontwikkeling van gehechtheid doorheen de levensloop (gericht op alle leeftijdsgroepen) en naar de behandeling van onveilig gehechte kinderen met specifiek oog op het herstel van breuken in gehechtheidsrelaties (bv: Attachmnet-based Family Therapy; Middle Childhood Attachment-focused Therapy; Attachment-based Residential Care for Multidisciplinary Teams). Vanuit deze know-how beogen we het bieden van een praktisch bruikbare basis voor hulpverleners met uiteenlopende achtergronden en werkende met uiteenlopende doelgroepen.

Media

Begeleiding

KULeuven - Learn2trust lab

www.learn2trust.be

Kostprijs

€ 360.00
Broodjeslunch en digitale syllabus inbegrepen
€ 300.00
Ledenprijs

Wanneer?

4 februari 2022

22 februari 2022

Telkens van 9u tot 16u

Locatie

Dienstencentrum Ledeberg Vergaderzaal

Ledebergplein 30, 9050 Ledeberg

Makkelijke bereikbaarheid met tram 2 vanaf Station Gent-Sint-Pieters, of bussen 9, 96, 34, 35, 36

Kaart

Inschrijven

Registrations have ended on do, 02/03/2022 - 09:30.