Goed inschatten van emotionele ontwikkeling (SEO)

De voorbije decennia groeide het begrip ‘emotionele ontwikkeling’ uit tot een sleutelbegrip in de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking (met of zonder bijkomende gedrags- en/of psychische problemen). Het Vlaams project SEN-SEO ontwikkelde ter ondersteuning hiervan een vragenlijst en kader om het emotioneel ontwikkelingsniveau van mensen met een verstandelijke beperking beter in kaart te brengen, en tips en adviezen rond begeleiding te bieden.
 
Ondertussen lijkt het er meer en meer op dat ook kinderen en jongeren in de jeugdzorg bij deze invalshoek baat kunnen hebben.

Programma

 
Op dag één verkennen we het kader van de SEO (Schaal voor Emotionele Ontwikkeling) met verschillende vragenlijsten en zinvolle invalshoeken, om zo na te gaan of dit kader ook gebruikt kan worden bij onze doelgroep.
 
Op dag twee worden praktijkvoorbeelden verder verkend, om zo na te gaan of de ontwikkelde methodieken uit de wereld van mensen met een beperking ook bruikbaar zijn binnen de (bijzondere) jeugdzorg, onderwijs,…

Media

Begeleiding

Els Ronsse, voorzitter van de Vlaamse Regiegroep Emotionele ontwikkeling

 

Kostprijs

€ 290.00
Opleiding, syllabus en broodjeslunch inbegrepen
€ 250.00
Ledenprijs

Wanneer?

Donderdag 21 november 2019

Donderdag 28 november 2019

Telkens van 9u30 tot 16u30

LET OP, VORMING IS VERPLAATST; DIT ZIJN DE NIEUWE DATA

Locatie

Informant
(adres vanaf 1 januari 2019)
 
Neermeerskaai 2b
9000 Gent
 
Op 15 min wandelen van Station Gent-Sint-Pieters
 

Kaart

Inschrijven

Registrations have ended on wo, 11/20/2019 - 09:30.