Help, medewerkers met burn-out

Primaire tabs

Zo hou je je team gezond en maak je terugkeer na burn-out succesvol.

 

Als een medewerker uitvalt door psychosociale problemen blijf je ook als leidinggevende met vragen zitten: kon je dit voorkomen, wat betekent dit voor de andere collega’s, zou je best opbellen of net niet, en hoe zorg je voor een goede herintreding? 


Een medewerker die uitvalt door burn-out is als het kanariepietje in de koolmijn, er is zuurstofgebrek in het team of de organisatie, en dus is iedereen betrokken partij.  Ondertussen gaat het werk wel verder, met een (vaak heel gedreven) medewerker minder.


Uiteraard gebeurt er veel met de persoon die uitvalt: zijn zelfbeeld crasht, hij of zij betaalt een hoge prijs voor het maandenlang negeren van stress signalen. 


In deze korte toekomstgerichte vorming willen we vooral naar je eigen praktijk kijken: hoe kun je uitval voorkomen en mensen goed re-integreren? En natuurlijk: hoe ben je zelf voorbeeld in het omgaan met stress pieken en zelfzorg?

Programma

Voor wie?
Leidinggevenden die hun eigen kijk op burn-out willen verruimen en de terugkeer van medewerkers goed willen voorbereiden om terugval te voorkomen.

 

Doelen:
• Praktische handvatten krijgen om signalen te herkennen, medewerkers  en een team aan te spreken over zelfzorg, om te gaan met uitval, en terugkeer voor te bereiden.
• Analyse van de eigen werksituatie om te weten waar je kunt op inzetten om je team en medewerkers veerkrachtig te houden.
• Helpende thema’s kunnen formuleren om zelfzorg in relatie tot de anderen en de opdracht in de organisatie bespreekbaar te maken. 
• Het team verder ontwikkelen als trampoline en spiegelpaleis
• Stilstaan bij visie op eigen leiderschap: balancerend tussen zorg voor medewerkers en stimuleren van hun eigen leiderschap en zelfzorg. 
• En hoe is het met jou?  Signalen herkennen bij jezelf en anderen, en weten hoe die au serieus te nemen en stress te verlagen.
• Meer weten over burn-out coaching en herstel, voorkomen van herval.

Media

Begeleiding

Marleen Vandenberghe begeleidt als burn-out coach medewerkers en organisaties in het voorkomen en omgaan met burn-out.

Kostprijs

€ 140.00
Opleiding, syllabus en broodjeslunch inbegrepen
€ 120.00
Ledenprijs

Wanneer?

16 januari 2020

Van 9u30 tot 16u30

OPGELET DIT IS EEN NIEUWE DATUM

Locatie

Informant
(adres vanaf 1 januari 2019)

Neermeerskaai 2
9000 Gent

Op 15 min wandelen van Station Gent-Sint-Pieters

Kaart

Inschrijven

Annuleren