Over de zin en onzin van straffen en belonen vanuit een ontwikkelingsdynamisch perspectief.
In deze vorming proberen we samen antwoord te zoeken op de vraag: "Hoe omgaan met (be)grenzen?". Vertrekkend vanuit de -emotionele- ontwikkelingsnoden zoeken we naar handvaten en proberen we duidelijkheid te scheppen in het – soms verwarrende – pedagogische adviezen over straffen (mag dit?) en belonen (verwennen we ze dan?). Hierna vertrekken we vanuit de ontwikkeling van cliënten en geven we adviezen. We kijken naar de noden van jouw cliënt en zoeken samen welke vormen van begrenzing/beloning/… helpend kunnen zijn.
Doelen
-Je weet wat helpend begrenzen is, en wat straffen en belonen is.
-Je leert naar de achterliggende behoefte te kijken van het – soms – uitdagende gedrag van je cliënt
-Je krijgt handvaten en tips aangereikt om je cliënt te begrenzen.
-We staan stil bij hoe je zelf rustpunten kan vinden
-Je hebt energie gevende inzichten om er mee aan de slag te gaan
Doelpubliek:
Iedereen die een basiskennis heeft van emotionele ontwikkeling
Media
Begeleiding
Tom Vandries
Tom Vandries is klinisch pedagoog en seksuologisch hulpverlener. Hij is onder andere verbonden aan Hogeschool UCLL waar hij werkt als lector pedagogie, onderzoeker en stagebegeleider. Hiernaast is hij ook papa van twee kinderen die hem inspireren en zijn kennis binnen pedagogie verdiepen. Hij geeft vorming aan jongeren, ouders en leerkrachten onder andere als freelance trainer voor Sensoa.
Marijke Seleljo
Seleljo Marijke psychologe en sens-eo trainer. Ze werkt voor Covida VZW, een zorgvoorziening die kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking ondersteunt. Daarnaast is ze lid van het emotie team en sens-eo trainer. Ze geeft vorming rond het thema emotionele ontwikkeling en is gecertificeerde trainer beoordelaar van de SEO-R² en SEO-V
Kostprijs
Wanneer?
Donderdag 27 oktober 2022
van 9u-12u
Locatie
Online via ZOOM