JO-IN STUDIEDAG: Groeien met medewerkers, factoren van welzijn en welbevinden binnen de Vlaamse jeugdhulp

Primaire tabs

Vanuit de koepel Jo-In gingen we gespreid doorheen 2021-2022 in gesprek met diverse medewerkers binnen de Vlaamse jeugdhulp om een beter zicht te krijgen op wat medewerkers drijft om voor deze sector te kiezen maar ook om de uitdagingen voor toekomstig beleid in beeld te brengen. Om de sector actief te ondersteunen organiseren we op 8 december over dit thema een studiedag.

 

Het is steeds moeilijker om personeel te vinden en houden, zowel binnen jeugdhulp als in de belendende sectoren. Om toe te werken naar een beter beleid en als sector de juiste keuzes te maken is het belangrijk het gesprek over wat ons werk zo waardevol en betekenisvol maakt aan te gaan en op zoek te gaan naar concrete mogelijkheden van ondersteuning voor de werkvloer. We organiseren op 8 december hierover een studiedag in Gent (zaal De Zulle) in samenwerking met Wilde Zwanen, AP Hogeschool Antwerpen en HOGENT. Ook Delphine Levrouw (doctoraatsstudent Ugent / beleidsmedewerker Opgroeien) zal er spreken over haar onderzoek dat zich dit jaar focust op de job van de begeleider in de residentiële jeugdhulp. Bram Antheunis sluit mee aan met een insteek vanuit Opgroeien. Wil je er bij zijn? Schrijf je dan zeker tijdig in!

 

Deze studiedag richt zicht op zowel beleidsmedewerkers, stafmedewerkers als praktijkwerkers. Let op, plaatsen zijn beperkt!

 

  

Media

Begeleiding

Jo-In: Benjamien Calsyn & Kaat De Bock

Agentschap Opgroeien: Delphine Levrouw & Bram Antheunis

AP Hogeschool: Sarah Verreyken en Bart Oste

HoGent: Leen Poppe, Katia Perquy & Mieke Blontrock

Wilde Zwanen: Inge Ramboer, Els Vanparys en Petra Neyt

Kostprijs

€ 109.00
Niet-ledenprijs
€ 99.00
Ledenprijs

Wanneer?

Donderdag 8 december 2022

Van 9u30 tot 16u30

Locatie

Polyvalente zaal De Zulle

Botestraat 98, 9032 Wondelgem

 

Kaart

Inschrijven

CAPTCHA
Deze vraag dient om te controleren dat u een persoon bent en geen computer.
Annuleren