LGBTI+ jongeren en inclusieve hulpverlening

Tijdens deze interactieve training leer je alles over gender- en seksuele diversiteit en hoe dit een rol speelt binnen de jeugdhulp.


Allereerst leer je de basis over gender en seksuele diversiteit, identiteit en discriminatie. Daarna gaan we verder in op de specifieke situatie van LGBTI+ jongeren. Wat zijn hun specifieke kwetsbaarheden, noden en behoeften? Hoe kan ik bouwen aan een veilige en verwelkomende omgeving? Welke stappen kan ik zelf ondernemen in mijn werk om een bondgenoot te zijn voor jongeren op zoek naar hun identiteit? Doorheen de workshop gaan we samen met jullie aan de slag om een antwoord te formuleren op al deze vragen.


Aan de hand van jouw verwachtingen en jouw bekommernissen omtrent het LGBTI+ thema wordt er in een veilige omgeving gepraat, gediscussieerd en lesgegeven over (bijna) alles wat met LGBTI+ te maken heeft binnen de context van de jeugdhulp.

Media

Begeleiding

 

Dré (die/hen/hun) geeft vormingen over LGBTI+ inclusieve hulpverlening. Hierbij combineert die hun werkervaring binnen de geestelijke gezondheidszorg met hun expertise over gender en seksuele diversiteit. Behalve KLIQ-trainer is Tabita ook coördinator bij Lumi, de gratis en anonieme info- en luisterlijn voor vragen over seksuele voorkeur en gender.

Kostprijs

€ 170.00
Broodjeslunch inbegrepen
€ 140.00
Ledenprijs

Wanneer?

14 november 2022

van 9u30 tot 16u30

Locatie

vzw Casa Rosa

Kammerstraat 22

9000 Gent

Kaart

Inschrijven

Registrations have ended on zo, 11/13/2022 - 09:30.