Missing Link - versterkt jongeren in hun zoektocht naar werk

Primaire tabs

Als jeugd-, welzijns- OCMW- of VDAB-medewerker weet je als geen ander hoe moeilijk het is om bepaalde jongeren te bereiken en te begeleiden richting werk. Een mix van persoonlijke of welzijnsgerichte problemen vormt een torenhoge drempel in de jongeren hun weg op (of zelfs naar) de arbeidsmarkt.

 

Via de methodiek van Missing Link trachten we deze moeilijk bereikbare jongeren toch te bereiken en te begeleiden naar werk of zinvolle vrijetijdsbesteding. We doen dit door de jongere aan het stuur te zetten, zijn netwerk te verstevigen, samen stappen te zetten op het vlak van huisvesting, opleiding, vrijetijd, enzovoort, en door samen te werken met het bestaande hulpverlenings-, dienstverlenings-, vrijetijds- en opleidingsaanbod.

Achtergrond

Missing Link is het resultaat van een samenwerking tussen Arktos, het HIVA-KU Leuven en Wonen en Werken vzw, met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF). De methodiek werd bekroond door het ESF-Agentschap tot 'ESF Ambassadeur 2014'.

 

OPGELET! Wanneer er na inschrijving geen bevestigingsmail ontvangen werd, gelieve ons te contacteren op het volgende e-mailadres om de inschrijving te finaliseren: kaat@jo-in.be.

 

Media

Begeleiding

 

Bas Hanouille is oorspronkelijk leerkracht van opleiding, maar werkt al enkele jaren bij Arktos VZW. Hij is een meester in het overbrengen van sterke inhoudelijke kaders met de nodige dosis humor en oog voor ieder in de groep. Momenteel is Bas werkzaam binnen arbeidsprojecten waar hij als trajectgezel moeilijk te bereiken jongeren activeert richting de arbeidsmarkt. Vanuit een geloof in de kracht van elke jongere slaagt hij erin om jongeren opnieuw in zichzelf te laten geloven en hen een plek te geven in de maatschappij.

 

Kostprijs

€ 340.00
Niet-ledenprijs (broodjeslunch en boek inbegrepen)
€ 280.00
Ledenrpijs (broodjeslunch en boek inbegrepen)

Wanneer?

Donderdag 16 november 2023

Vrijdag 17 november 2023

Telkens van 9u-17u

Locatie

Wijkcentrum Xaverianen (zaal B)

Xaverianenstraat 13

8200 Sint-Michiels (Brugge)

Kaart

Inschrijven

CAPTCHA
Deze vraag dient om te controleren dat u een persoon bent en geen computer.
Annuleren