Ontbijtsessie - Coping van morele stress

Primaire tabs

De vermaatschappelijking van de zorg en de netwerkgerichte hulpverlening hebben een impact op hulpverleners . De belangrijkste consequentie is de groter wordende complexiteit van het werk die kan gepaard gaan met morele stress omdat de hulpverlener  rekening moet houden met de dikwijls tegenstrijdige belangen van de verschillende mensen uit het netwerk. Morele stress is weten wat ethisch juist is maar niet kunnen handelen vanuit wat 'juist' is en moeten doen wat je (gevoelsmatig) niet wilt doen.

Dit zorgt voor een gevoel van 'geen invloed te hebben' op de 'grote' en 'complexe' situatie.
In deze ontbijtsessie plaatsen we  de morele gezondheid van de zorg- en hulpverlener centraal  en leggen we uit hoe hij die complexiteit beheersbaar maakt met constante, directe en pertinente feedbackprocessen tussen alle betrokkenen. Deze ontbijtsessie geeft een opstap naar aansluitende training en eenvoudige HRM-tools die de professional, zijn leidinggevende en organisatie helpen bij het verminderen van de morele stress.

 

Programma

Van 8:30 tot 11 uur vindt de vorming plaats terwijl we van een ontbijtje genieten

Vanaf 11 uur is de er mogelijkheid informeel te netwerken

Media

Begeleiding

Bart Libbrecht (1973) studeerde Orthopedagogie, Wijsbegeerte en behaalde een postgraduaat in Management in de Sociale en Publieke sector. Hij heeft 19 jaar ervaring in het werken met kinderen, jongeren, ouders en gezinnen.

Kostprijs

€ 70.00
Ontbijt inbegrepen
€ 60.00
Ledenprijs

Wanneer?

19 december 2019

Van 8u30  tot 11u

Locatie

Informant
(adres vanaf 1 januari 2019)
Neermeerskaai 2b
9000 Gent

Op 15 min wandelen van Station Gent-Sint-Pieters

Kaart

Inschrijven

Annuleren