Oplossingsgericht aan de slag met de app LifeCity - Brugge

Ben jij ook op zoek naar handvatten en tools om een individueel gesprek aan te knopen met kinderen? Wil jij jou ook de oplossingsgerichte mindset eigen maken? En vind jij het belangrijk dat ieder kind de mogelijkheid krijgt om jeugdherinneringen te bewaren?

 

Is het antwoord op de bovenstaande vragen positief, dan is deze workshop zeker en vast iets voor jou. We laten je proeven van de oplossingsgerichte mindset, bieden je oefeningen aan zodat je jou deze mindset deels eigen kan maken en illustreren het oplossingsgericht denken met heel wat praktijkvoorbeelden.

 

Je maakt kennis met de app LifeCity, een online tool ter ondersteuning van individuele begeleidingsgesprekken met kinderen. Via deze tool kan de begeleider in het hier en nu samen met het kind oplossingsgericht aan de slag gaan rond emoties, talenten, dromen en hulpbronnen van het kind. Via de workshop maak je jou het gebruik van deze app helemaal eigen zodat je het op een verbindende manier kan inzetten in je gesprekken met kinderen.

 

Media

Begeleiding

Chris Van Dam heeft ondertussen al meer dan 20 jaar ervaring als personal coach, teamcoach, workshopbegeleider en auteur van vakliteratuur. Zijn vroegere ervaring in het werken met kleuters met gedrags- en emotionele problemen en als groepsleider in de kinder- en jeugdpsychiatrie, vormen nog steeds een belangrijke drijfveer om het oplossingsgerichte gedachtegoed te vertalen naar het werken met kinderen. Momenteel werkt hij als praktijklector aan HOGENT, is zaakvoerder van ‘Coachen naar verandering’ en directeur van het ‘Oplossingsgericht Centrum’ voor de pijler ‘Oplossingsgericht coachen en leidinggeven’.

Dr. Joke De Wilde is orthopedagoge van opleiding. Vooraleer ze een carrière in onderzoek startte, werkte ze kort met kinderen/jongeren en hun gezinnen in een revalidatiecentrum. In 2006 begon ze als stafmedewerker Onderzoek op HOGENT. Gebeten door de onderzoeksmicrobe begon ze in 2017 zelf terug als postdoctoraal onderzoeker op het FAITH-project. Als resultaat van dit project werd de app LifeCity ontwikkeld. Ondertussen startte ze als projectcoördinator nog een nieuw project op waarbij ook een app voor jongeren 12+ wordt ontwikkeld.

Kostprijs

€ 170.00
Niet-Ledenprijs
€ 140.00
Ledenprijs

Wanneer?

Dinsdag 31 januari 2023

Van 9u30 tot 16u30

Locatie

Kapel

Wijngaardplein 2

8000 Brugge

Op 5 min wandelen van het station van Brugge

Auto: parkeren best aan het station

Kaart

Inschrijven

Registrations have ended on ma, 01/30/2023 - 09:30.