Werken met individuele opstellingen

Primaire tabs

Werken met individuele opstellingen

 

"In het diepst van onze ziel zijn wij onlosmakelijk met onze familie van herkomst verbonden en blijven we haar trouw, zelfs wanneer wij afstand van haar hebben genomen."

De diepe verbondenheid in een familiesysteem zorgt er voor dat iedereen op een of andere manier op de andere familieleden is betrokken, al dan niet constructief en niet altijd bewust. In dat familiesysteem heeft iedereen een plek. Maar heeft iedereen de passende plek? Kunnen de kinderen, de ouders, de grootouders ... de rol opnemen die hen toekomt in dit systeem?

Familie- en systeemopstellingen zijn een krachtig instrument om duidelijkheid te krijgen over de dynamiek die speelt tussen de verschillende leden van een familiesysteem, ook als dat complex is. Ze maken patronen zichtbaar die onderhuids sluimeren, ze toont bewegingen die in de diepte werken. Een opstelling raakt aan de bouwstenen van je leven. We zetten ons lijf in als instrument om waar te nemen en kennis te verzamelen. Een opstelling diagnosticeert een situatie maar geeft ook oplossingen aan.

Programma

Specifiek in deze opleiding gaat het om opstellingen in een 1-op-1-begeleiding, waarbij de begeleider, samen met de cliënt, actief deelneemt aan de opstelling. Als begeleider heb je een dubbele rol: van representant en van facilitator. In deze praktijkgerichte 5-daagse geven we de basis van het concept 'familieopstellingen' en leer je stap voor stap hoe opstellingen in te zetten. Welke houding neem je in als facilitator? Welke interventies doe je en hoe zie je welke informatie een opstelling oplevert. Geleidelijk aan verwerf je handvatten hoe opstellingen in te zetten in een 1-op-1-begeleiding.

De eerste dagen focussen we op de theoretische basis nadien gaan we praktisch aan de slag door het oefenen met casuïstiek aangebracht door de deelnemers.

Enige ervaring met opstellingen is een voordeel maar geen must.

 

Deadline inschrijven: 15 september 2022

Media

Begeleiding

Jan Timmerman is filosoof en therapeut en heeft 20 jaar ervaring in het werken met opstellingen. Hij geeft regelmatig cursussen en workshops, en heeft een eigen praktijk (Praktijk De Keerkring) waar hij individueel met opstellingen werkt. Intuïtie en no-nonsense met respect voor de cliënt zijn voor hem belangrijk.

Kostprijs

€ 700.00
Broodjeslunch inbegrepen
€ 600.00
Ledenprijs

Wanneer?

DAG 1: 29 september 2022

DAG 2: 6 oktober 2022

DAG 3: 20 oktober 2022

DAG 4: 17 november 2022

DAG 5: 1 december 2022

Telkens van 9u30 tot 16u30

Locatie

Gent, exacte adres wordt later meegedeeld.

Kaart

Inschrijven

CAPTCHA
Deze vraag dient om te controleren dat u een persoon bent en geen computer.
Annuleren