JO-IN

Basis – Duplo

Het gebruik van (duplo)poppetjes is als zodanig niet nieuw. Beeldende technieken worden al heel lang gebruikt in systeemtherapie / begeleiding, evenals bijvoorbeeld sociogrammen en ecogrammen. De beschreven symboliek is het resultaat van een professionele poging de beleving van de cliënt te visualiseren en groeide uit tot een methodiek. Het gebruik van duplo richt zich op het visualiseren van de interne en externe werkelijkheid van de cliënt / cliëntsysteem met behulp van de duplo poppen.

Onze eigen ervaring in het werken met de duplo poppen slaat vooral terug op “kinderen en hun gezinnen”. Vaak merken we dat kinderen niet altijd over de nodige taalvaardigheid beschikten om precies uit te drukken wat hen raakt en / of bezighoudt. Zeer jonge kinderen, maar ook soms pubers en adolescenten en kinderen met een ontwikkelingsachterstand beschikken niet altijd over de cognitieve mogelijkheden om zich uit te drukken. Voor ons (en hopelijk ook voor hen) helpen de duplo poppen om “uit te drukken, te spreken, duidelijk maken, …”.

Deze vorming richt zich tot hulpverleners die op zoek zijn naar beeldmateriaal ter ondersteuning van gesprekken met cliënten. De methodiek kan uiteraard ook gebruikt worden op teamoverleg, intervisiemomenten, supervisiemomenten, …

Programma

In deze basisopleiding staan we stil bij het opzet van beeldend werken. Wat willen we duiden of benoemen? Waarvoor gebruiken we duplo en wanneer?
We oefenen met soorten poppen.

We gaan aan de slag met de casuïstiek van de deelnemers.

Nadruk ligt op oefenen en ervaren!

Begeleiding

Nele Degreve

Inschrijvingsformulier

  Wanneer

  Maandag 21 oktober 2024
  Vrijdag 25 oktober 2024
  Vrijdag 29 november 2024

  Telkens van 9u30 tot 16u30

   

  Locatie

  Dag 1:
  Ham 125, 9000 Gent

  Dag 2 en 3:
  Botestraat 98, 9032 Gent

  Prijs

  € 420
  Ledenprijs (broodjeslunch inbegrepen)

  € 570
  Niet-ledenprijs (broodjeslunch inbegrepen)

  Blijf op de hoogte

  Ontvang alles over onze vormingen, inspirerende verhalen en frisse inzichten direct in je mailbox.