JO-IN

Starten met een taalbijstandsbeleid

Dit webinar gaat over de opstart van een taalbijstandsbeleid binnen je organisatie. Als je binnen je hulpverlening vaak communiceert met anderstalige gesprekspartners kan dit een uitdaging vormen. Hierbij kan een taalbijstandsbeleid een goede ondersteuning bieden. Bij een taalbijstandsbeleid maak je op een bewuste manier keuzes tussen verschillende vormen van taalondersteuning. We bekijken de verschillende fasen en tonen een voorbeeld uit de praktijk.

Programma

Het Webinar start met een overzicht van de theorie. Hierbij zullen de drie fases om een taalbeleid op te starten worden toegelicht: de analyse, de keuze van de taaltools en de communicatie & implementatie. Per fase worden tools, tips en voorbeelden aangereikt om zelf aan de slag te gaan. De brug van de theorie naar de praktijk zal gemaakt worden aan de hand van  een getuigenis over het ontwikkelen van een taalondersteuningsbeleid in de praktijk.

Vervolgens komt cultuur en communicatie aan bod. Waarbij verschillen tussen taakgerichte vs relatiegerichte en  directe vs indirecte communicatie naar voren komen. 

Aan het eind van deze Webinar wordt voldoende tijd voorzien om in te gaan op al jullie vragen rond een taalbijstandsbeleid.

Begeleiding

Désirée Derksen
Diversiteitsmedewerker bij Amal Gent.
Goedele Bergen
Taalbeleidsmedewerker bij Amal Gent.

Inschrijvingsformulier

  Wanneer

  Maandag 18 november 2024

  Van 9u30 tot 11u30

  Locatie

  ONLINE via ZOOM

  Prijs

  € 65
  Niet-ledenprijs
  € 50
  Ledenprijs

  Blijf op de hoogte

  Ontvang alles over onze vormingen, inspirerende verhalen en frisse inzichten direct in je mailbox.